Tárkonylevél morzsolt fűszer 20g

429 Ft
21 450 Ft /kg

Márka

  • Szafi Reform webshop

                                            

Tárkonylevél morzsolt fűszer 20g – Vegán, Gluténmentes, E-mentes, Cukormentes, Paleo, Diabetikus, Tartósítószer mentes, Diétás, Ízfokozómentes

Szerezz 21 Pontot!
Cikkszám: SZFTARKM Kategória: Címkék: , ,

Tárkonylevél morzsolt fűszer 20g

A morzsolt tárkony Vegán, Gluténmentes, E-mentes, Cukormentes, Paleo, Diabetikus, Tartósítószer mentes, Diétás, Ízfokozómentes

100% gluténmentes tárkony

Miért jó a tárkony?

A tárkony a történelem során gyógyászati célokra használták, de a modern tudomány további előnyöket fedezett fel. Íme a tárkony néhány lehetséges egészségügyi előnye.

Véd az oxidatív stressz ellen
A flavonoidok antioxidáns hatású vegyületek. A tárkony magas flavonoidtartalommal rendelkezik, többek között kvercetinben, kaempferolban, luteolinban, naringeninben és még számos másban. A tárkony gyógynövénykivonatok fenolsavakat, főként klorogénsavat, kávésavat és vanillinsavat tartalmaznak.

Ezek a növényi vegyületek nélkülözhetetlenek az egészség szempontjából. Antioxidánsként működnek, amelyek felveszik a harcot a sejtkárosodást okozó szabad gyökök és az oxidatív stressz ellen. Az olyan élelmiszer-összetevők, mint a tárkony, a legjobb forrásai ezeknek a fontos növényi vegyületeknek.

Baktérium ellenes
A tárkony antibakteriális tulajdonságokat tartalmaz.

Csökkentheti a gyulladást
A tárkonnyal végzett állatkísérletek szerint a tárkony gyulladáscsökkentő hatású. A kutatók megjegyzik, hogy a tárkony kivonata csökkentette a gyulladásos citokinek szintjét. A citokinek az immunsejtekből és néhány más sejtből választódnak ki, és elősegítik a gyulladást, de további kutatások szükségesek.

Javíthatja a mentális ellenálló képességet
Állatokon végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a tárkony segíthet csökkenteni a stresszt és növelheti a depresszióval szembeni ellenálló képességet. A kutatók a növény antidepresszáns képességét a fenolos és flavonoid vegyületek, köztük a klorogénsav, a kávésav vagy luteolin és a kvercetin meglétének tulajdonítják3.

Segíthet a pajzsmirigy serkentésében
A tárkonykivonat fokozhatja a pajzsmirigy egészségét.

 

Tömeg 0,02 kg

Vélemények

Még nem érkezett vélemény

Be the first to review “Tárkonylevél morzsolt fűszer 20g”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

429 Ft
21 450 Ft /kg
( 0 vélemények )
Szerezz 21 Pontot!