Szafi Reform Vadas szósz alap 80g
A Szafi vadas alap összetevői: Zöldségek (sárgarépa, paszternák gyökér, petrezselyem gyökér és levél, vöröshagyma, zeller gyökér és levél, póréhagyma, fokhagyma, pritamin), tápiókakeményítő, só, édesítőszer (eritrit), pirospaprika, füstölt paprika, feketebors.
Hozzávalók:
- 800 g hús (pl. marha, pulykacomb)
- 2 ek. kókuszolaj
- 80 g Szafi Reform vadas szósz alap
- 80 g kókuszkrém
- 10 g 100%-os citromlé
- 10 g édesítetlen natúr mustár (pl. dijoni)
- 6 dl víz
Elkészítés: A csíkokra vágott húst a kókuszolajon megpároljuk.
Ha a hús túl sok levet engedne, öntsük le róla! (Marhahús esetén addig pirítsuk a húst, míg el nem párolog az összes víz)
Közben a vízben keverjük el a mustárt, citromlevet, kókuszkrémet és vadas alapot.
A hőfokot lejjebb véve (villanytűzhelyen 9-esről 6-os, 7-es fokozat) kb. 40-50 percig főzzük fedő nélkül, időnként megkeverve.
VEGÁN változat:
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán (fél karikákra vágva)
- 80 g Szafi Reform gluténmentes vadas alap
- 80 g kókuszkrém
- 15 g 100%-os citromlé
- 10 g édesítetlen mustár (pl. dijoni)
- 5.5-6 dl víz
A Szafi vadas szósz elkészítése:
Egy nagyobb fazékba tegyük fel a félbe vágott padlizsán karikákat a kikevert vadas alappal (víz, vadas alap, mustár, citromlé, kókuszkrém) majd lassú tűzzön, fedő alatt főzzük, sűrűn megkevergetve kb. 20 percig.
Frissen facsart citromlével ízesítsük még utólag, ha édesnek találjuk!
Tápanyag | Mennyiség (100 g termékben) |
---|---|
Energia | 1124 kJ (266 kcal) |
Zsír | 2 g |
– amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 66,9 g |
– amelyből cukrok | 10,8 g |
– amelyből poliolok | 15 g |
Rost | 11,3 g |
Fehérje | 4,4 g |
Só | 11,9 g |
A szósz alap 100 g energiatartalmából 90 kJ / 23 kcal energia származik élelmi rostokból. A szósz alap 100 g szénhidrát-tartalmából 15 gramm eritrit van. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény