Szafi Reform Lángos Lisztkeverék 500g – A gluténmentes lángosok királya!
Mindenki szereti a lángost, nem igaz? De mi van, ha az egészséges életmód fontosabb számodra, mint a hagyományos, bőségesen olajban sült finomság? A Szafi Reform Lángos Lisztkeverékkel mostantól egyszerűen és gyorsan elkészítheted a saját gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú lángosodat otthon, anélkül, hogy hosszasan kellene kelesztened!
Az összetevők igazán különlegesek: tápiókakeményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt és batáta liszt. Ezekkel az alapanyagokkal garantáltan sikerül majd a lángos, legyen az hagyományos, kenyérlángos, vagy akár töltött lángos!
Szafi Lángos, de egészségtudatos?
Hihetetlen, de igaz: az elkészült lángos tápértékei is bizonyítják, hogy a Szafi Reform Lángos Lisztkeverékkel készült lángos valóban egészségtudatos választás lehet. Íme a részletes adatok:
Átlagos tápérték | 1 db (100 g) kisült lángosban |
---|---|
Energia | 1049 kJ / 251 kcal |
Zsír | 7,8 g |
– amelyből telített zsírsavak | 4,3 g |
Szénhidrát | 29,2 g |
– amelyből cukrok | 0,9 g |
Rost | 13,2 g |
Fehérje | 9,4 g |
Só | 1,7 g |
Érdemes tehát kipróbálni ezt a terméket, ha szeretnél valami finomat és egészségeset főzni, vagy ha csak a megszokott lángos recepten szeretnél egy kicsit változtatni. Szóval, kezdődhet a lángos party?
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, kókuszolajban kisütve, feltét nélkül.
A Szafi csökkentett szénhidráttartalmú lángos hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
LÁNGOS RECEPT (minimum 30%-al csökkentett szénhidrát-tartalmú, a hagyományos lángoshoz képest)
Hozzávalói (4 db, kb. 100 grammos lángos):
- 200 g Szafi Reform Lángos lisztkeverék 500g
- 6 g só;
- 20 g frissen facsart citromlé;
- 3 db M- es tojás;
- 100 g víz;
- +10 g lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz,
- továbbá adható hozzá 2-3 g szárított fokhagymapor
Elkészítése:
Tegyünk fel kókuszolajat forrósodni. A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk csomómentesre.
Ezután lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, osszuk 4 egyenlő súlyú darabra, gyúrjuk kis gombócokká, és formázzunk a kezünkkel 16-18 cm. átmérőjű lángosokat úgy, hogy a lángos széle vastagabb legyen, mint a belseje. Süssük ki egyenként a lángosokat, forró olajban (Mindkét oldalát kb. 3- 3 percig, de ez az idő a főzőlap erőssége miatt változhat!)
Tegyük a lángosokat papírtörlőre (egy másik papírtörlővel pedig itassuk le róla a felesleges zsiradékot).
A termék mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Vélemények
Még nem érkezett vélemény