Szafi Free vegán proteines fasírt 300g
Szafi Free Vegán proteines növényi fasírt alappor (gluténmentes) 300g
Egyszerűen elkészíthető, minimális olaj hozzáadásával akár sütőben vagy kontaktgrillen is süthető, növényi alapú fasírt alap. Nem csak húsmentesen étkezőknek ajánljuk, hanem azoknak is akik most ismerkednek a vegán életmóddal és szívesen próbálnak ki új ízeket.
Összetevők: hajdinaliszt, rizscsíra-fehérje (18%), tápiókakeményítő, kölesliszt, bambuszrost. Útifűmaghéj-liszt, szárított vöröshagyma, étkezési só, piros fűszerpaprika. Curry fűszerkeverék (kurkuma, koriander, görögszéna mag, sárgarépa, étkezési só, gyömbér.
Mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, feketebors, zsálya, kakukkfű, oregánó. Rozmaring, szerecsendió virág, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.
Átlagos tápérték | 100 g fasírt alapporban |
Energia: | 1471 kJ / 348 kcal |
Zsír
|
3,2 g
0,8 g |
Szénhidrát
|
54 g
2,5 g |
Rost | 9,7 g |
Fehérje | 21 g |
Só | 2,21 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz!
A termék szezámmagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Felhasználási javaslat
Répás növényi fasírt recept
Hozzávalók:
100 g Szafi Free vegán proteines fasírt
1 g fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma)
65 g aprított (vagy reszelt) répa
5 g friss aprított petrezselyemlevél
10 g citromlé
80 g víz
Sütéshez: kókuszolaj
A Szafi proteines fasírt elkészítése:
Késes aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket).
Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free vegán proteines növényi fasírt alapporral.
Pihentessük 15 percig.
Pihentetés után osszuk a masszát 9 db egyenlő részre, és nedves kézzel formázzunk belőlük kis fasírt korongokat, vagy golyókat.
Melegítsük fel az olajat, majd a hőmérsékletet lejjebb véve (elektromos tűzhelyen 9-ről 7-re) egy adagban, oldalanként 2,5 – 2,5 percig süssük a fasírtokat.
Végül szedjük ki papírtörlőre a fasírtokat és hagyjuk kihűlni.
Vélemények
Még nincsenek értékelések.