Szafi Free Pizza lisztkeverék
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, maglisztmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, élesztőmentes, zsírszegény, Vegán, E-mentes, Cukormentes, Diabetikus, Tartósítószer mentes, Diétás, Ízfokozómentes lisztkeverék
Vékony tésztás pizza készíthető a lisztkeverékből.
A Szafi Free Pizza lisztkeverékhez nem használnak állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán.
Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt), tápiókakeményítő, rostkeverék (bambuszrost, útifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoranna, borsikafű, zsálya), só, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
A hajdina rostokban gazdag. A rostok támogatják a beleket az ételek hatékony emésztésében, és segítik az ételek mozgását az emésztőrendszeren keresztül. Más előnyei is vannak, például a fogyás elősegítése és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése.
A Szafi pizza lisztkeverékben található alapanyagok segítenek a súlyszabályozásban
A teltségérzet az étkezés utáni teltségérzetet jelenti. Fontos fogalom a súlygyarapodás megelőzésében vagy a fogyás elősegítésében. A jóllakottságot fokozó ételek hosszabb ideig ellensúlyozhatják az éhségérzetet, és csökkenthetik a nap folyamán elfogyasztott kalóriák összmennyiségét.
A hajdina magas fehérjetartalmú. Kutatások megállapították, hogy a magas fehérjetartalmú élelmiszerek alapvető fontosságúak a testsúlyszabályozásban, mivel kevesebb kalóriával nagyobb telítettséget eredményeznek, mint más típusú élelmiszerek.
A hajdina beillesztése az egészséges étrendbe nagyobb telítettséghez vezethet, és segíthet a testsúlyszabályozásban.
Segít a vércukorszint kezelésében
Teljes kiőrlésű gabonaként a hajdina komplex szénhidrátforrás. A szénhidrátnak ez a formája segíthet a vércukorszint kezelésében.
A szervezetnek több időbe telik az összetett szénhidrátok lebontása, mint az egyszerű szénhidrátoké. Ez lelassítja az emésztést, és segít hosszabb ideig stabilan tartani a vércukorszintet.
A Szafi pizza lisztben található köles segíthet a koleszterinszint csökkentésében
A köles oldható rostot tartalmaz, amely viszkózus anyagot termel a bélben. Ez csapdába ejti a zsírokat, és segít csökkenteni a koleszterinszintet.
Javítja a hangulatot
A köles a triptofán nevű aminosav magas koncentrációja miatt javíthatja a hangulatod.
Csökkenti az oxidatív stresszt
Az oxidatív stressz különböző krónikus állapotokat okozhat, beleértve a neurodegeneratív rendellenességeket, az ízületi gyulladást és a cukorbetegséget. A magas zsírtartalmú étrend a demencia kialakulásának kockázati tényezője is, mivel növeli az oxidatív stresszt az agyban. Az orvosok fontosnak tartják az antioxidánsokat az oxidatív károsodás csökkentésében.
Az antioxidánsokban gazdag étrend védelmet nyújthat az oxidatív károsodás ellen. A köles jó forrása az antioxidánsoknak, amelyek segíthetnek támogatni a szervezet azon képességét, hogy ellenálljon az oxidatív stressznek, amely a betegségek és az öregedés egyik tényezője. Az antioxidánsok fogyasztása csökkentheti a krónikus betegségek kockázatát.
A bambuszban található magas cellulózkoncentráció bizonyítottan megelőzi a székrekedést és javítja az emésztést. Az alacsony szénhidráttartalmú diéta bizonyítottan segít megelőzni vagy javítani bizonyos egészségügyi állapotokat, beleértve a cukorbetegséget, a magas vérnyomást és a szív- és érrendszeri betegségeket.
Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben |
Energia: | 1403kJ / 332kcal |
Zsír
| 2,3 g 0,5 g |
Szénhidrát
| 64,2 g 0,7 g |
Rost | 9,5 g |
Fehérje | 8,9 g |
Só | 0,8 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Pizza recept:
Hozzávalók (1 db 20 cm-es pizzához):
65 g + 5 g Szafi Free pizza lisztkeverék
8 g frissen facsart citromlé
50 g langyos víz
Elkészítés:
A citromlevet, vizet és 65 g Szafi Free pizza lisztkeveréket gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük.
Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. 5 g), így gyúrjuk át a tésztát, végül lisztezett kézzel formázzunk belőle olajspray-vel lefújt zsírpapíron (amin sütni fogjuk) egy 20-22 cm-es pizzalapot (az olajozott zsírpapír azért fontos, hogy a rosszabb minőségű papírra se ragadjon rá sütés után)!
Kenjük meg vastagon (hogy sütés közben a tészta magába szívja) paradicsomszósszal, majd tegyük rá a kedvenc feltétünket.
Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső programon 10 percig süssük, majd 180 fokon 12 percig.
Amennyiben diéta szerinti sajtot is szeretnénk rátenni a Szafi Free pizzára (pl. vegán sajtot), akkor azt a sütési idő utolsó 5 percébe tegyük rá.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény