Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes muffinhoz, vagy piskótához.
Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék nem használnak állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen vegán.
Összetevők: Hajdinaliszt, tápióka keményítő, kölesliszt, karobpor (12%), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (vanillin kristály), só
Átlagos tápérték 100 g Szafi muffin lisztben:
Energia | 1444 kJ / 341 kcal |
Zsír | 1,5 g |
– amelyből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 70,8 g |
– amelyből cukrok | 4,8 g |
Rost | 8,5 g |
Fehérje | 6,8 g |
Só | 0,19 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Felhasználási javaslat:
Karobos-gyümmölcsös muffin recept (12 db gyümölcsös muffinhoz):
Hozzávalók:
· 250 g Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
· 170 g langyos víz
· 25 g 100%-os citromlé
· 70 g por eritrit – vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
· 250 g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/magozott kinyomkodott cseresznye/ vagy bármilyen bogyós gyümölcs
· 100 g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos!)
Elkészítés:
· Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajsprayvel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak.)
· Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a porállagú édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit és alaposan keverjük el.
· Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott meggyet (vagy más gyümölcsöket), majd öntsük a formákba a sűrű krémet.
· Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
· Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések:
Porcukorral készítve, elegendő kb. 50 g porcukor is, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
A Szafi karobos muffinnal készült gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény