Szafi Free Hajdinás piskóta lisztkeverék
A lisztkeverékből gluténmentes, vegán, E-mentes, Cukormentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott olajtól mentes, piskóta készíthető. Szafi Free Hajdinás piskóta lisztkeverékhez nem használnak állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen vegán. Összetevők: Hajdinaliszt (40%), tápióka keményítő, köles liszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), útifűmaghéj liszt, savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, só Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékbenEnergia | 1481kJ/349 kcal |
Zsír | 1,6 g |
– amelyből telített zsírsavak: | 0,4 g |
Szénhidrát | 74,7 g |
– amelyből cukrok: | 1,3 g |
Rost | 3,7 g |
Fehérje | 7,2 g |
Só | 0,22 g |
- 250 g Szafi Free Hajdinás piskóta lisztkeverék
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
- 30 g 100%-os citromlé
- 200 g (2 dl) víz
- (ízlés szerint: 1 tk. vanília aroma, 1 citrom reszelt héja)
- 100 g hozzáadott cukortól mentes sárgabarack lekvár
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát (Kb. 20 cm. átmérőjű) diéta szerinti olajjal.
- Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, a lekvárt, ezután adjuk hozzá az édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
- Végül adjuk hozzá a hajdinás piskóta lisztkeveréket, és kézi habverő segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
- Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (Sütő és tortaforma függő a sütési idő, ezért TŰPRÓBA fontos!)
Mivel a piskóta állagát a tojás adja, ezért a tojásmentes piskóta a hagyományosnál töményebb állagú sütemény.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény