Schar Spagetti gluténmentes 250g
Egyszerű és könnyű tészta, melyet szinte minden nap tudnánk enni! A hagyományos ízben és formában készült, könnyen készítheted al dente-re is. A legjobb, hogy nem olvad szét, így nagyon hasonlít a hagyományos tésztákhoz. Kóstold meg Te is ezt a gluténmentes spagettit. Főzd pár percig és öntsd le paradicsomszósszal és már eheted is.
A gluténmentes spagetti gyors, egyszerű és finom, köszönhetően a manapság kapható gluténmentes termékek sokaságának.
Mutatok egy alapreceptet, ami tökéletes a gyerekek számára, és tökéletes azokon a rohanó hétköznapokon, amikor nem engedheted meg magadnak a konyhában az előkészületekre szánt időt. Amíg a víz forr és a tészta fő, készítsd el a szószt, így minden egyszerre készül el.
A gluténmentes keverék olyan al dente textúrát eredményez, amely közel áll a “hagyományos” tésztához. Ez természetesen ízlés kérdése.
Hozzávalók:
1 kiló gluténmentes spagetti
2 evőkanál olívaolaj, elosztva
1 kiló sovány darált marhahús (ha vegán vagy akkor ezt kihagyhatod)
1 üveg Szafi Free vagy Szafi Reform fűszeres paradicsomszósz
1 evőkanál finomra vágott friss bazsalikom
Só, ízlés szerint
Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
3 dkg gluténmentes reszelt parmezán sajt
Összetevők: kukoricaliszt, rizsliszt, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei.
Nyomokban szóját tartalmazhat.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia: | 1513kJ/ 357kcal |
Zsír: | 1,9 g |
– amelyből telített zsírsavak: | 0,4 g |
Szénhidrát: | 77 g |
– amelyből cukrok: | 0,5 g |
Élelmi rost: | 1,2 g |
Fehérje: | 7,3 g |
Só: | 0 g |
Bár egyes történészek szerint a tészta Olaszországból származik, a legtöbben meg vannak győződve arról, hogy Marco Polo hozta magával eposzi kínai útjáról. A legkorábbi ismert tészta rizslisztből készült, és keleten volt elterjedt. Olaszországban a tésztát kemény búzából készítették, és hosszú szálakra formálták.
platzlinda –
Nagyon finom, teljesen olyan mint a fehérlisztes tészta! 🙂