Eden Premium Barna rizs
Mi a különbség a Fehér és a Barna rizs között?
A két rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. A feldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok veszhetnek el belőle.
A gluténmentes étrend sokoldalú szereplője lehet. Tartalmaz rostot, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat, és alacsonyabb glikémiás indexű, mint a fehér rizs, így segíthet fenntartani a vércukorszintet és csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.
Magas tápérték és rosttartalom a barna rizsben
Magasabb tápértékkel rendelkezik, mint a fehér rizs, mivel a külső, rostban gazdag réteget nem távolítják el a feldolgozás során. Ez a magasabb tápérték és rosttartalom hozzájárulhat az egészséges emésztéshez és a teltségérzet hosszabb ideig tartó fenntartásához, ami segíthet az egészséges testsúly megőrzésében.
Továbbá alacsonyabb a zsír- és koleszterintartalma, és segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.
Felhasználási javaslat:
Folyóvíz alatt mossuk át alaposan és többszörösen a rizst. Kétszeres mennyiségű sós vízzel, alacsony fokozaton, résnyire nyitott fedő alatt főzzük körülbelül 30-45 percig.
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1533 kJ |
366 kcal | |
Zsír | 0,6 g |
– amelyből telített zsírsavak | 0,2 g |
Szénhidrát | 80 g |
– amelyből cukrok | <0,5 g |
Rost | 1,3 g |
Fehérje | 7,1 g |
Só | 0,05 g |
Származási hely: Görögország
Vélemények
Még nem érkezett vélemény