Dóri a Herbalány – Lándzsás útifű

810 Ft
22 000 Ft16 200 Ft /kg

Márka

  • Dóri a herbalány

                                        

Dóri a Herbalány – Lándzsás útifű – Vegán, Gluténmentes, E-mentes, Cukormentes, Diabetikus, Tartósítószer mentes, Diétás, Ízfokozómentes

Szerezz 40 Pontot!
Cikkszám: lndzsstf Kategória: Címke:

Dóri a Herbalány – Lándzsás útifű

A lándzsás útifű egészségügyi előnyei

Az előzetes tanulmányok azt mutatják, hogy a lándzsás útifűnek számos egészségügyi előnye lehet.

A lándzsás útifű csökkentheti a gyulladást

Míg a gyulladás alacsony szintje a szervezet sérülésekre adott egészséges válaszának része, a krónikus gyulladás különböző betegségekhez vezethet.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a lándzsás útifű teaként történő fogyasztása segíthet a gyulladás csökkentésében.

Különösen a levelek tartalmaznak számos gyulladáscsökkentő vegyületet, köztük flavonoidokat, terpenoidokat, glikozidokat és tanninokat.

Egy vizsgálat megállapította, hogy a növény kivonat beadása csökkentette a májkárosodás okozta gyulladás egy részét.

Egy másik kísérlet hasonló eredményeket figyelt meg, és arról számolt be, hogy a növény kivonat jelentősen csökkentette a gyulladást. Csökkentette a májenzimeket a májkárosodás elleni védelem érdekében.

Mi több, a kémcsöves vizsgálatok arra utalnak, hogy a gyógynövény csökkentheti a gyulladás számos részét és lassíthatják bizonyos rákos sejtek növekedését.

Mindezek ellenére a lándzsás útifű mag nem tekinthető rákellenes gyógymódnak. További vizsgálatokra van szükség a növény gyulladáscsökkentő hatásának értékeléséhez.

A lándzsás útifű elősegítheti a sebgyógyulást

Egyes kutatások megjegyzik, hogy a növény támogathatja a sebgyógyulást a gyulladás csökkentésével, a mikrobák szaporodásának gátlásával és a fájdalom enyhítésével.

Valójában egy 40 emberen végzett vizsgálat megállapította, hogy az aloe verát és útifűmaghéjat tartalmazó gél alkalmazása segítette a lábfekélyek gyógyulását.

Hasonlóképpen, egy állatkísérletben az aloe vera és a növény helyileg alkalmazva javította a sebgyógyulást és fokozta a szövetek helyreállítását.

Mindezek ellenére nehéz meghatározni a platánfű pontos hatásait, mivel ezekben a vizsgálatokban aloe verát is használtak.

Egy másik kísérletben kizárólag a platánfű kivonatának sebekre történő alkalmazása segítette a gyógyulás ütemének növekedését a kontrollcsoporttal összehasonlítva.

Mégis, további kutatásokra van szükség.

A lándzsás útifű támogathatja az emésztőrendszer egészségét

A magjaiban és leveleiben található számos vegyületről kimutatták, hogy enyhíti bizonyos emésztési problémákat.

Különösen a magok tartalmaznak psylliumot, egy olyan rosttípust, amelyet gyakran természetes hashajtóként használnak, mivel az emésztőrendszeren keresztül haladva felszívja a vizet.

Egy áttekintés szerint a platánlevél is lassíthatja az emésztőrendszer mozgását, ami elősegítheti a bélműködés rendszerességét és segíthet a hasmenés kezelésében.

Emellett egyes kísérletek arra utalnak, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonságai segíthetnek az olyan emésztési problémákon, mint a gyulladásos bélbetegség (IBS), amely olyan tüneteket okozhat, mint a gyomorfájdalom, puffadás és hasmenés.

Tömeg 0,05 kg

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Dóri a Herbalány – Lándzsás útifű”

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 100 Ft 810 Ft
22 000 Ft16 200 Ft /kg
( 0 Vélemény )
Szerezz 40 Pontot!