Bourbon vanília őrölt 2g

1 298 Ft
829 500 Ft649 000 Ft /kg

Márka

  • Fűszerkuckó

                                            

Bourbon vanília őrölt 2g – Vegán, Gluténmentes, E-mentes, Cukormentes, Paleo, Diabetikus, Tartósítószer mentes, Diétás, Ízfokozómentes

Szerezz 64 Pontot!
Cikkszám: FA-BOURBON-VANILIA-FSZ-2 Kategória: Címkék: , ,

Bourbon vanília őrölt 2g

Vegán, Gluténmentes, E-mentes, Cukormentes, Diabetikus, Tartósítószer mentes, Diétás, Ízfokozómentes

A vanília az egyik legdrágább fűszer a világon, mivel előállítása rendkívül munkaigényes. A vanílianövény virágait kézzel beporozzák, a babszemeket pedig érlelik, szárítják és kondicionálják, hogy jellegzetes íze és aromája kialakuljon.

Mivel a valódi vaníliakivonat drága és nagy a kereslet is, a helyettesítőnek szánt szintetikus vaníliát fapépből és kőszénkátrányból állítják elő. Bár a szintetikus vanília olcsóbb, nem nyújt annyi egészségügyi előnyt, mint a természetes vanília.

Egészségügyi előnyök

A hagyományos gyakorlatok világszerte számos széleskörű terápiás felhasználási módot találtak a vaníliának, többek között afrodiziákumként és a gázok enyhítésére. Tanulmányok kimutatták, hogy a vanília íze és aromája egyaránt kínálhat bizonyos egészségügyi előnyöket, többek között:

Nyugtató hatású

Kutatások szerint a vanília nyugtató hatással van azokra az idő előtt született újszülöttekre, akik a vérvizsgálat előtt és alatt vaníliaillatot szagolnak. A vanília illata csökkenti az újszülöttek sírását is.

A vanília szaglása a felnőttekre is nyugtató hatással lehet. Csökkentheti az ijedtségi reflexeket, és némi enyhülést hozhat az alvási apnoe, az alvászavar esetében is, amikor a légzés többször leáll és újraindul.

Segít visszafogni a cukorbevitelt

Mivel a vanília kevesebb kalóriát és szénhidrátot tartalmaz, mint a cukor, ezért a cukorbevitel csökkentésére is használható. A vanília cukorhelyettesítőként való használata csökkentheti a magas vércukorszintet is, és segíthet a szívbarát életmód kialakításában.

Enyhíti a fogfájást

A vaníliakivonatban lévő alkohol elzsibbaszthatja a fogfájás némi fájdalmát, míg antioxidánsai gyógyító hatást fejthetnek ki. Ha ezt az alternatív gyógymódot szeretné használni, tegyen néhány csepp vaníliakivonatot egy vattapamacsra, és vigye fel a száj érintett területére.

Antioxidáns tulajdonságait a következő ásványi anyagok mennyiségéből nyeri:

Kalcium: 0,46 milligramm
Magnézium: 0,50 milligramm
Foszfor: 0,25 milligramm
Kálium: 6,22 milligramm

A vanília 3 évvel az ültetés után virágzik. Ezután kézzel kell beporozni a Bourbon vaníliát. Ez a beporzás 2-3 hónapig tart, és a vaníliarúd csak 6-7 hónappal később leszüretelhető. Röviden, a vanília planifolia elültetésétől számítva 4 évbe telik, mire az első hüvelyeket betakarítják.

A hüvelyeket 60-63 °C-os vízbe mártott kosárba helyezik.

Gőzölés takarókban, fadobozokban: ekkor a kezdetben zöld hüvely héja megváltozik, és elnyeri csokoládészínét.

Szárítás: a vaníliarudakat több héten át nap és árnyék között szárítják.

Finomítás: ez a szakasz 2-24 hónapig tart (Bourbon Gold vanília és Frosted vanília). A Bourbon vaníliarudakat fából készült ládákban tárolják. Itt fejlődik ki minden ízük.

Tehát összességében kb. 6 évet kell várni, hogy néhány gramm Bourbon vaníliát ehessünk.

Tömeg 0,002 kg

Vélemények

Még nem érkezett vélemény

Be the first to review “Bourbon vanília őrölt 2g”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 659 Ft 1 298 Ft
829 500 Ft649 000 Ft /kg
( 0 vélemények )
Szerezz 64 Pontot!