BiOrganik zab – Az ókori Rómától napjainkig
Mi a zab története?
Bár gyomnövényként indult, a zab az ókori Római Birodalom idején vált igazán népszerűvé, ahol nagy mennyiségben termesztették takarmányozási célra. Napjainkban a zabot számtalan formában fogyasztjuk: leggyakrabban pelyhesített formában, kásaként vagy lisztként. Belgiumban még sörfőzéshez is használják!
Mik a zab előnyei?
A zab jelentős rosttartalma kedvezően hat a koleszterin- és vércukorszinthez. Elősegíti a lassabb cukorfelszívódást és a gyomor kiürülését, csökkentve az éhségérzetet és növelve a teltségérzetet. Ezért azoknak, akik diétáznak vagy cukorbetegséggel küzdenek, különösen ajánlott. A zab segít a bélműködésben és enyhíti a székrekedési panaszokat. Bőrgyógyászati kutatások is bizonyítják jótékony hatásait, sőt, gyulladáscsökkentő hatással is bírhat.
A zab E-, B1-, B5- és B9-vitaminokat, valamint vasat és magnéziumot tartalmaz, és fehérjetartalma is magasabb, mint a legtöbb más gabonának. Azonban gluténérzékenyeknek óvatosan kell bánni vele, mert a zab könnyen szennyeződhet gluténnal más gabonák miatt.
Hogyan használjuk a BiOrganik zabot a konyhában?
A zabot megfőzve fogyaszthatjuk, legyen az köret, kása, sós vagy édes. Töltött vagy rakott ételekben is kiváló alapanyag. A főzési ideje csupán 10-15 perc.
Mi van benne?
- Zab: Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból származik, melyet a HU-ÖKO-01 tanúsít.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Energiaérték | 1551 kJ / 368 kcal |
Zsír | 6,24 g |
…amelyből telített | 0,96 g |
Szénhidrát | 61,2 g |
…amelyből cukor | 1,3 g |
Fehérje | 12,7 g |
Só | 0,107 g |
Hol tároljuk?
A zabot mindig száraz, hűvös helyen érdemes tárolni!
Gyártási információ:
A termék olyan üzemben került csomagolásra, ahol szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgoznak.
Honnan származik?
Ez a kiváló minőségű zab Ausztriából érkezik hozzánk.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény