BiOrganik barna rizs kerekszemű – Egy ősi kincs a konyhádban!
Mi az a barna rizs, és miért éri meg választani?
Sokan a rizst csak egyszerű köretként ismerik, de a BiOrganik barna rizs kerekszemű valójában egy igazi ősi kincs! Az emberiség több mint felének fő tápláléka és nem véletlenül. A barna rizs nem egy külön fajta a hagyományoshoz képest, de titka abban rejlik, hogy a hántolásnál megtartja az értékes, tápanyagokban gazdag rétegeket (korpa és csíra rész).
Miért éppen a BiOrganik barna rizs? Az előnyök tárháza!
A barna rizs jelentős energiaforrásként szolgál a magas keményítőtartalma révén. A benne lévő rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását, ami alacsonyabb glikémiás indexet eredményez. Cukorbetegek számára ideális választás, de a rostok a bélműködést is remekül segítik. Ha mindez nem lenne elég, fehérje- és zsírtartalma is magasabb, mint a fehér rizsnek. A benne lévő B-vitaminok (kivéve B12), mangán, foszfor és vas csak hab a tortán!
Hogyan főzzük meg tökéletesen a BiOrganik barna rizst?
Először is, alaposan öblítsd le! Majd 2,5-3-szoros mennyiségű vízben lassú tűzön főzd kb. 40-50 percig. Köretként, kásaként, rizottóként vagy éppen salátákhoz használhatod. Töltött és rakott ételekhez is ideális, sőt, édességek készítésére is remek alapanyag!
Ezek a titkos összetevők:
- Barna rizs: Az Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból (HU-ÖKO-01) származik
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Energiaérték | 1490 kJ / 352 kcal |
Zsír | 2,68 g |
…amelyből telített | 0,54 g |
Szénhidrát | 72,7 g |
…amelyből cukor | 1 g |
Fehérje | 7,5 g |
Só | 0,01 g |
Minden rizsszem száraz és hűvös helyen szereti magát!
Ne felejtsd el a rizst száraz, hűvös helyen tárolni, hogy mindig a legjobb állapotban legyen!
Ki mondta, hogy az olaszok csak a tésztát értenék?
A BiOrganik barna rizs Olaszországból érkezik, ahol a rizstermesztésnek is hosszú hagyományai vannak. Próbáld ki te is ezt az ősi kincset és varázsolj belőle ízletes fogásokat a BiOrganik barna rizzsel!
Vélemények
Még nem érkezett vélemény