Bake Free Lángos lisztkeverék
Gluténmentes,tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-mentes, kukoricakeményítő-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, növényi alapú, hozzáadott cukor-mentes fánkok és lángosok készítéséhez.
Összetevők: kölesliszt, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Miért jó, hogy a Bake Free Lángos lisztkeverékhez kölest használtak?
A köles magas rost-, fehérje- és vitamin-tartalma miatt egészséges. Emellett alacsony a zsír- és szénhidrát-tartalma, ami segíti a vércukorszint szabályozását és a fogyást is elősegítheti. Ráadásul bélflóra-egyensúlyt is támogat, valamint segíti a szív- és érrendszer egészségének fenntartását.
A Bake Free Lángos lisztkeverékben útifű magot használnak
Magas rosttartalma segíti az emésztést és a bélmozgást, ami megelőzi a székrekedést. Emellett kiváló forrása a béta-glükánoknak, amelyeknek segíteniük kell a koleszterinszint szabályozásában. Segít a szív- és érrendszer egészségének fenntartásában. Az útifű maghéj emellett anti-gyulladásos tulajdonságokkal is rendelkezik, ami segíthet a bélrendszer egészségének fenntartásában.
Elkészítési javaslat:
Eden premium Bake Free Lángos lisztkeverék recept:
Elkészítési javaslat:
RECEPT 5 DARAB FÁNKHOZ
Hozzávalók :
-60 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
-11 g Eden Premium eritrit
-60 g langyos víz (minimum 40 fokos)
-kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk fél centiméter vastagságúra és szaggassuk ki fánk formára az összeset. Bő, forró kókuszolajban süssük ki oldalanként 1-1 percig. Papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat.
RECEPT 1 DARAB LÁNGOSHOZ
Hozzávalók:
-65 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
-1 g Himalája só
-65 g langyos (minimum víz 40 fokos)
-kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk fél centi vastagságú körre és süssük ki mindkét oldalát forró olajban 1-1 perc alatt.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: | 1434 kJ |
339 kcal | |
Zsír: | 2,4 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | 0,5 g |
Szénhidrát: | 65 g |
-Amelyből cukrok: | <0,5 g |
Rost: | 11 g |
Fehérje: | 8,6 g |
Só: | 0,02 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
100 g kisült fánk átlagos tápértéke: |
|
Energia: |
1345 kJ |
322 kcal |
|
Zsír: |
18 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
15 g |
Szénhidrát: |
42 g |
-Amelyből cukrok: |
0,3 g |
-Amelyből poliolok: |
9,2 g |
Rost: |
5,5 g |
Fehérje: |
4,3 g |
Só: |
0,01 g |
100 g kész, kisült, a recept alapján készült fánk átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 32,8 g
Az eden premium lángos gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Balogh Zsuzsanna –
Mindig ezt vesszük, nagyon jó lángost lehet készíteni! Nincs mellékíze és nem szívja be az olajat! 100x jobb mint a többi!!!