Bake Free Kelt tészta lisztkeverék
Gluténmentes , tejmentes, tojásmentes, szójamentes, akár élesztőmentes, kukoricaliszt-mentes, kukoricakeményítő-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, növényi alapú, hozzáadott cukor-mentes, akár hozzáadott zsiradék-mentes, élesztő vagy sütőpor hozzáadásával készült, kelt tésztás és kelt tészta jellegű ételek készítéséhez. Elkészítéséhez szükséges élesztő, vagy sütőpor hozzáadása. A megadott receptekben az élesztő nem cserélhető fel sütőporral.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (köles liszt, quinoa liszt), tápióka keményítő, útifű maghéj liszt
Miért jó, hogy a Bake Free Kelt tészta lisztkeverékhez kölest használtak?
A köles magas rost-, fehérje- és vitamin-tartalma miatt egészséges. Emellett alacsony a zsír- és szénhidrát-tartalma, ami segíti a vércukorszint szabályozását és a fogyást is elősegítheti. Ráadásul bélflóra-egyensúlyt is támogat, valamint segíti a szív- és érrendszer egészségének fenntartását.
A Bake Free Kelt tészta lisztkeverékben quinoalisztet használnak
A quinoa gazdag rostokban, fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban. Alacsony glikémiás indexe miatt segít fenntartani a vércukorszint egyenletes szintjét. Emellett glutenmentes és magas antioxidáns tartalma is hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz.
Elkészítési javaslat:
Eden premium Bake Free Kelt tészta lisztkeverék recept:
FONOTT KALÁCS RECEPT (HOZZÁADOTT ZSIRADÉK NÉLKÜL):
Hozzávalók:
-200 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
-200 g langyos víz
-2,5 g Eden Premium fekete só (elhagyható)
-2,5 g kókuszvirág cukor
-50 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
-1 tasak porélesztő (7 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és lefedve meleg helyen kelesszük meg 60 perc alatt. Osszuk 3 egyforma részre és száraz felületen sodorjuk henger alakúra, majd fonjuk össze. Letakarva pihentessük 10 percig. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon végig alsó-felső sütéssel. Kisülve körülbelül 390 g lesz.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: | 1488 kJ |
352 kcal | |
Zsír: | 2,6 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | 0,5 g |
Szénhidrát: | 69 g |
-Amelyből cukrok: | <0,5 g |
Rost: | 7,2 g |
Fehérje: | 9,1 g |
Só: | 0,02 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített fonott kalács átlagos tápértéke:
Energia: | 836 kJ |
198 kcal | |
Zsír: | 1,4 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | 0,3 g |
Szénhidrát: | 53 g |
-Amelyből cukrok: | 0,9 g |
-Amelyből poliolok: | 14 g |
Rost: | 4 g |
Fehérje: | 5 g |
Só: | 0,7 g |
100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített fonott kalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 38 g
HAGYOMÁNYOS JELLEGŰ FORMAKALÁCS RECEPT (HOZZÁADOTT ZSIRADÉKKAL):
Hozzávalók:
-300 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék + 7 g a formázáshoz
-300 g langyos víz
-50 g kókuszkrém
-2,5 g Eden Premium fekete só (elhagyható)
-2,5 g kókuszvirág cukor
-75 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
-1 tasak porélesztő (7 g)
Elkészítés:
Keverjük össze alaposan robotgéppel (1-es fokozaton 2-3 perc) a hozzávalókat és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt. Osszuk 3 darab egyforma részre és enyhén lisztezett felületen sodorjunk belőle kukacokat, majd fonjuk össze és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt 12×25 cm-es formába. Letakarva kelesszük tovább 15 percig. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük 40 percig alsó-felső sütéssel, majd további 20 percig 180 fokon szintén alsó, felső sütéssel. Várjuk meg amíg teljesen kihűl, utána szeletelhetjük. Kisülve körülbelül 626 g lesz.
100 g kisült hagyományos jellegű formakalács átlagos tápértéke:
Energia: | 785 kJ |
186 kcal | |
Zsír: | 2,9 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | 1,6 g |
Szénhidrát: | 46 g |
-Amelyből cukrok: | 0,7 g |
-Amelyből poliolok: | 12 g |
Rost: | 3,5 g |
Fehérje: | 4,5 g |
Só: | 0,4 g |
100 g kisült hagyományos jellegű formakalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 34 g
Az eden premium kelt tészta gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Balogh Zsuzsanna –
A legjobb kelt tészta liszt amit valaha próbáltam!!! Mindenkinek ajánlom!